Quş ətləri
Qaz əti
Qaz əti öz xüsusyiyytətinə görə ördək ətinə yaxındır. Yumurtası gec həzm olunur. Arıqlıq, öskürək və sinə ağrısı hallarında yumurtasını ilıq bişirib yemək yaxşı təsir göstərir.
Qaz əti
Qaz əti öz xüsusyiyytətinə görə ördək ətinə yaxındır. Yumurtası gec həzm olunur. Arıqlıq, öskürək və sinə ağrısı hallarında yumurtasını ilıq bişirib yemək yaxşı təsir göstərir.
Mal əti
Mal əti həm qida maddəsi kimi, həmdə müalicə-profilaktika baxımından faydalıdır. Birillik dana əti daha keyfiyyətli olur. Bir yaşdan yuxarı mal əti bədənə istilik, quruluq verir və həmdə gec həzm olunur. Onu həll bişirrən zaman, sirkə, iskəncəbi və lətif ədviyyatlardan, həmçinin darçın qatmaq məsləhətdir.
Qoyun əti
Qoyun əti bədənə istilik gətirir, yaxşı mənimsənilir, bədəni kökəldir, qan əmələ gətirir, daxili orqanları, o cümlədən ürək, böyrək və qara ciyərri möhkəmləndirir. Birillik, ikiillik yaölı qoyunun əti daha faydalıdır. Yaşlı qoyunların əti bərk olur, çətin həzmə gedir və xırtlar əmələ gətirir.