F12 School - Kompüter Kursları

Qara gavalı - Qoz - Zoğal şirələri

Qara gavalı - Qoz - Zogal şirələri

Qara gavalı şirəsi susuzluğu yatırır, mədə və qarını yumşaldır. Gavalının çəyirdəyini çıxarıb suda qaynadaraq süzülür və  soyudurlar. Sonradan onu 5/1 hissəsi qalanadək qaynadıb istifadə edirlər.

Qoz şirəsi ürəkbulanma üçün münasib olub, qarqarası isə boğaz ağrısı üçün faydalıdır. Təzə qoz qabığını suyun 3/1 hissəsi qalana kimi qaynadılır və həmin miqdarda bal qatılıb yenə də 3/1 hissəsi qalana kimi mülayim odda qatılaşdırılıb istifadə edilir.

Zoğal şirəsi bağırsağı möhkəmləndirir, susuzluğu yatırır və qan təzyiqini aşağı salır. Albalı şirəsi kimi hazırlanır.


 

Teqlər: susuzluq, qan təzyiqi, boğaz ağrısı, başarısı

Şərh yaz


  • Darçın bitkisi
    Darçın bitkisi
  • Kətan toxumu
    Kətan toxumu
  • Zəncəfil bitkisi
    Zəncəfil bitkisi
  • Qaraçörək otu
    Qarazirə otu
  • Çia toxumu
    Çia toxumu
  • Sarıkök bitkisi
    Sarıkök bitkisi
  • Ud Hindi bitkisi
    Ud Hindi bitkisi
  • Şüyüd toxumu
    Şüyüd toxumu
  • Hil
    Hil
  • Mahlep
    Mahlep

Hesabınıza daxil olun