Qara gavalı - Qoz - Zogal şirələri
Qara gavalı şirəsi susuzluğu yatırır, mədə və qarını yumşaldır. Gavalının çəyirdəyini çıxarıb suda qaynadaraq süzülür və soyudurlar. Sonradan onu 5/1 hissəsi qalanadək qaynadıb istifadə edirlər.
Qoz şirəsi ürəkbulanma üçün münasib olub, qarqarası isə boğaz ağrısı üçün faydalıdır. Təzə qoz qabığını suyun 3/1 hissəsi qalana kimi qaynadılır və həmin miqdarda bal qatılıb yenə də 3/1 hissəsi qalana kimi mülayim odda qatılaşdırılıb istifadə edilir.
Zoğal şirəsi bağırsağı möhkəmləndirir, susuzluğu yatırır və qan təzyiqini aşağı salır. Albalı şirəsi kimi hazırlanır.
Teqlər: susuzluq, qan təzyiqi, boğaz ağrısı, başarısı