F12 School - Kompüter Kursları

Mərcimək və faydaları

Mərcimək və faydaları

 Mərcimək istilik və soyuqluq baxımından orta vəziyyətdədir və bədənə quruluq verir. Qaynanmış suyu mədə yumşaldıcı xüsusiyyətə malikdir. Öskürək, sinə ağrısı, ağız yarası və boğaz ağrısı üçün faydalıdır. Sirkə ilə bişirilmişi köpmə vermir və mədəni möhkəmləndirir.

Onu çox yemək görmə qabiliyyətinə ziyandır, qanı xarab edir və sidik yolları üçün qeyri-münasibdir. Zərərli cəhətlərini islah etmək üçün onu küncüt yağı və çuğundur yarpağı ilə bişirmək və ya yerkökü, ət və sirkə ilə istifadə etmək məsləhətdir. Mərciməyi çiy yumurta ilə qatıb təpitmə kimi istifadə etmək dəri üzərindəki çatları yox edir. Bal ilə təpitməsi yaraları, kələm ilə təpitməsi isə döş şişi və süd bərkiməsi hallarında faydalıdır. Gül yağı ilə təpitməsi isə şişlər üçün xeyirlidir.


 

Teqlər: mədə, boğaz ağrısı, sinə ağrısı, şiş

Şərh yaz


  • Darçın bitkisi
    Darçın bitkisi
  • Kətan toxumu
    Kətan toxumu
  • Zəncəfil bitkisi
    Zəncəfil bitkisi
  • Qaraçörək otu
    Qarazirə otu
  • Çia toxumu
    Çia toxumu
  • Sarıkök bitkisi
    Sarıkök bitkisi
  • Ud Hindi bitkisi
    Ud Hindi bitkisi
  • Şüyüd toxumu
    Şüyüd toxumu
  • Hil
    Hil
  • Mahlep
    Mahlep

Hesabınıza daxil olun