F12 School - Kompüter Kursları

Şüyüdün faydaları

Şüyüd və faydaları

Şüyüd bədənə istilik və quruluq verir, sidikqovucu və südqovucu xüsusiyyətə malikdir. Toxumu bu baxımdan daha qüvvətlidir. Gövdə və toxumunu qaynadandan sonra alınmış suyu sancını kəsir, yel və qazları özünə hopdurur. Xörək və turşularda şüyüd toxumu işlətmək xeyirlidir.

Həzmedici xüsusiyyəti vardır. Mədə zəifliyi, hıcqırma zamanı, qara ciyər və dalaq üçün faydalıdır. Tənginəfəslik, böyrək və sidik kisəsi xəstəlikləri zamanı şüyüd yemək xeyirlidir. Həmçinin qulunc hallarında şüyüd yemək və ya onu xörəyə qataraq yemək çox faydalıdır.


 

Teqlər: qulunc, tənginəfəslik, böyək xəstəliyi, sidikqoucu, südovucu

Şərh yaz


  • Darçın bitkisi
    Darçın bitkisi
  • Kətan toxumu
    Kətan toxumu
  • Zəncəfil bitkisi
    Zəncəfil bitkisi
  • Qaraçörək otu
    Qarazirə otu
  • Çia toxumu
    Çia toxumu
  • Sarıkök bitkisi
    Sarıkök bitkisi
  • Ud Hindi bitkisi
    Ud Hindi bitkisi
  • Şüyüd toxumu
    Şüyüd toxumu
  • Hil
    Hil
  • Mahlep
    Mahlep

Hesabınıza daxil olun